Nyhet Vapentidningen #6 2023

Ny knivprototyp från Outdoor Element

I VapenTidningen nummer 3–2023 skrev vi om en intressant ny kniv som just kommit in på svenska marknaden i form av Outdoor Element Contour Feather Knife. I dagarna släppte tillverkaren spännande bilder på en prototyp av ytterligare en knivmodell, inspirerad av Contour Feather.

Det är en modell som går under arbetsnamnet “scout feather”. Prototypen har ett längre knivblad än sin förlaga och bladet har en droppointform, vilket kan komma att attrahera jägaren ytterligare. Bladstålet är fortfarande VG10, men hexhålet har flyttats till handtagets ändbutt. Annars ser slidan fortfarande ut att rymma både eldstål och skärpdon. Hoppas vi får anledning att återkomma till en Outdoor Element Scout Feather Knife satt i produktion inom kort.

I skrivande stund finns det inte några prisuppgifter, men håll gärna koll på tillverkarens hemsida www.utdoorelement.com, för att följa utvecklingen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår