Nyhet Vapentidningen #6 2023

Swarovski med större synfält

warovski Optik har uppdaterat de lågförstorande siktena i sin Z8i-serie och de nya modellerna kallas för Z8i+ och finns i två varianter i form av Z8i+ 0.75-6x20 och Z8i+ 1-8x24.

De nya siktena har båda 34 mm tub och ordentligt utökat synfält där 0,75 modellen har utökat synfältet med hela 15 % mot föregående version och man får nu ett synfält på hela 64,6 meter/100 meter. 1-8x24 siktet har ökat på synfältet med 17 %, vilket ger ett synfält om 50m/100m på lägsta förstoring. Man har även minskat på sträckan förstoringsvredet behöver vridas mellan hösta och lägsta förstoring och kombination med möjligheten att montera en medföljande throw-lever går det nu snabbare att skifta mellan högsta och lägsta förstoring. Båda modellerna erbjuds med Swarovskis belysta 4A-IF riktmedel med flexchange och Swarolight. Modellen med 0,75 gångers förstoring kan även fås med ett riktmedel i form av en belyst punkt.  Modellerna kommer ut i handeln under kommande höst och hemsidan är www.swarovskioptik.com och svensk generalagent är Swarovski Opik Nordic.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår