Vapentidningen #9 2020

Test: Browning X-Bolt Max SF Varmint Threaded

Browning förknippas i vanliga fall med välbalanserade hagelbockar, men företaget tillverkar även studsare som inte skäms för sig. I detta test stiftar vi bekantskap med en tätskjutande studsare med en lockande prislapp. 

Test: Bergara BA13.

Toppjakten är något av kuljaktens formel ett och den kräver ett vapen som både är lätt att bära samtidigt som det har bra precision. I jakten på den perfekta toppfågelbössan hittade Ulf Backman en mycket duglig kandidat i enkelskottaren Bergara BA13.

Test: Kimber K6s

”Kimber has evolved the revolver” skriver tillverkaren på sin hemsida. Som revolverentusiast är detta särskilt lockande ord! För den som inte ännu inte fastnat i snurrepangens grepp kanske Kimber K6s kan locka till ny bekantskap med en vapentyp man tidigare inte funnit intressant?

Begtest Aristokratbössor                     

Att engelska sidolåsvapen av många jägare uppfattas som de ultimata vapnen för jakt är inget nytt. Den goda nyheten är att dessa vapen idag är billigare än någonsin. Vi guidar dig till möjligheten att bli en lycklig ägare till en engelsk sidolåsbössa.

Test: MKE T94 och T94SD

Det brukar för de flesta produkter finnas en gyllene standard, den produkt mot vilka andra alltid jämförs, och när det gäller kulsprutepistoler eller deras civila varianter är detta Heckler & Koch MP5. I detta test ska vi titta på två modeller som är kloner på denna gyllene standard.

Tema: Kopparkulor

I händelse av ett heltäckande blyförbud kommer jägaren behöva ladda sin studsare med blyfria kulor. Koppar är i dagens läge det alternativ som med stor sannolikhet kommer att ersätta blyet. Vi tittar närmare på hur dessa kulor fungerar.

 

 

 

 

Pris: 79 kr

Pris (.pdf): 39 kr

Innehåll

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår