Nyhet Vapentidningen #4 2024

Hultafors Dvardala

Svenska Hultafors och Hults Bruk lanserar nu ett antal spännande nyheter. Det är en helt ny jakt- och skogsyxa kallad Dvardala, döpt efter skogsområdet strax norr om bruket i Åby.

Annons:

Som tillbehör erbjuds nya läderprodukter, även dessa tillverkade här hemma i Sverige av vegetabiliskt garvade svenska kohudar. Det är en bärrem till yxan, ett yxhölster, ett strikeskydd för yxskaftet, ett läderbälte och uppdaterade eggskydd till den redan befintliga yxserien Premium Axes. Den nya yxans formspråk påminner om hultafors yxmodell Åby, men Dvardala har ett kortare 17-tumsskaft och en fasad yxnacke, som sig bör på en jaktyxa. Den äldre jaktyxmodellen Ekelund kommer fortsatt att finnas i sortimentet, men fasningen på Ekelunds nacke försvinner. Skallen på den nya Dvardala väger 0,7 kg och är tillverkad av svenskt CO2-neutralt kolstål. Yxsans eggprofil är av skandinavisk typ och handtaget är slöjdat av prima Hickory. Vi har i skrivande stund inga prisuppgifter på de nya produkterna. Men håll ögonen öppna på hultafors.se.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår