Nyhet Vapentidningen #4 2024

Casström No.8 och No.14 Swedish Forest Knife

Under IWA Outdoor Classics 2024 i Nürnberg Tyskland avslöjade den svenska knivtillverkaren Casströms att två nya modeller är på väg ut.

Annons:

Det är en utveckling av den så populära kniven Casström No.10 Swedish Forest Knife (SFK), som nu kommer att få sällskap av två syskon och bli en hel knivserie. Det är den mindre No.8 som har ett 80 mm långt och 3 mm tjockt blad av Alleima 14C28N. Och No.14 som har ett 140 mm långt och 4 mm tjockt blad av A8 Mod. 

Under åren 2014–2016 erbjöd tillverkaren en No.14, men detta blir nu ett omtag på denna. Knivbladen på de nya knivarna är Cryo-härdade och har en skandinavisk egg. Varianter av handtagsskollor kommer inledningsvis att vara masurbjörk och grön micarta. Minstingen No.8 är planerad att finnas i butik i juli i år, och bjässen No.14 är planerad att finnas i butik i april i år. Vi har i dagsläget inga prisuppgifter på dessa knivar, men med den trevliga kvalité som No.10 SFK har levererat sedan lanseringen år 2012 så är nu förväntningarna höga även på dessa två nya modeller. Håll ögonen öppna på casstrom.com.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår