Nyhet Vapentidningen #3 2024

Steiner eRanger och Ranger 1-10

Ett par riktigt intressanta nyheter som presenterades på mässan är Steiners nya serie kallad eRanger som i nuläget består av siktet eRanger 8 2-16x50. Detta sikte har en integrerad ballistisk dator som beräknar träffläget utifrån avstånd och omgivande faktorer som lufttryck och temperatur samt vinkel.

Annons:

Siktet kan även kopplas samma med handkikaren eRanger LRF 10x42 som har en inbyggd laseravståndsmätare och appen Steiner Connect App 2.0. Via dessa hjälpmedel kan siktet kopplas ihop med kulbanetabeller och avstånd till målet som visas upp i en liten display inne i siktet. När alla data är på plats är det bara att vrida på höjdjusteringen tills rätt avstånd dyker upp i displayen. 

Nästa nyhet är kikarsiktet Ranger 1-10, vilket är det första siktet med en 10-gångers förstoringsväxel från Steiner. Siktet är i första hand tänkt att fungera som ett allroundsikte för jakt under dagtid, med betoning på drevjakt. Vill man veta mer är hemsidan är www.steiner.de och svensk generalagent är Outdoor Enterprise Sweden vars hemsida är www.outdoor-enterprise.se.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår