Nyhet Vapentidningen #2 2024

Savage 110 Ultralite Elite

Vapentillverkaren Savage har gjort gemensam sak med piptillverkaren PROOF Research för att utrusta sin studsare 110 med en kolfiberlindad och rostfri pipa. Man har även lutat sig mot chassitillverkaren MDT, vilket har lett fram till modell 110 Ultralite Elite.

Annons:

Chassit har en vikbar kolv som har ställbar längd och kindstöd. Framstocken har en ARCA rail och pistolgrepp och kolv är tillverkade av kolfiber. Centrumdelen är av magnesium, vilket får ner totalvikten till ungefär 2,5 kilogram. 

Sektionen i magnesium har en grå Ceracote finish och mekanismen en Blackout Cerakote finish för maximalt rostskydd. Pipan är gängad med en 5/8x24 gänga och det medföljer en Omniport mynningsbroms från fabrik. Avtryckaren är Savages egna AccuTrigger med en säkring vid lådstjärten med tre lägen. Lådan är utrustad med en picatinnyskena med 20 MOA lutning och modellen använder löstagbara magasin av AICS typ. Kaliber utbudet är 6.5 Creedmoor, 6.5 PRC, 7 PRC, .308 Winchester, .300 WSM samt .300 Winchester Magnum. Svensk generalagent är Fondprodukter med hemsidan www.fondprodukter.se och tillverkarens hemsida är www.savagearms.com. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår