Nyhet Vapentidningen #2 2024

Storviltsstudsare med låg vikt från Rigby

Rigby Big Game Lightweight rifle är en klassisk repeterstudsare vars förebilder är de vapen som togs fram för rörlig jakt i Afrika under tidigt 1900-tal.

Annons:

Även kalibervalet i form av patronen .350 Rigby Magnum, visar att man tagit sitt klassiska arv på allvar. Modellen bygger naturligtvis på en M98 magnum double square bridge låda med en magasinskapacitet om 5 patroner. Säkringen är en trelägessäkring för att underlätta kikarmontage. Pipan mäter 24 tum och har en slimmad profil som är försedd med öppna riktmedel och en lödd rembygel. 

Stocken är av oljebonad valnöt i klass 5, med möjlighet till att uppgraderas till klass 9. Kolven saknar kindstöd och har naturligtvis handskuren nätskärning och en klassisk röd bakkappa. Andra godbitar utgörs av flamhärdning på pistolgreppsrosetten och rekylbulten. Vikten ligger på ungefär 4,2 kilo. För mer information rekommenderas ett besök på www.johnrigbyandco.com.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår