Nyhet Vapentidningen #2 2024

Handkikare med AI från Svarowski

Swarovski AX Visio är världens första handkikare med integrerat stöd av artificiell intelligens, AI, som ska hjälpa användaren att identifiera fåglar och däggdjur med en knapptryckning. Kikaren ska också kunna dela information med andra enheter och personer.

Annons:

AI funktionen i kikaren består av ett integrerat drift- och objektigenkänningssystem med en neural bearbetningsenhet (NPU) bearbetar relevant information för objektigenkänning via ett inbyggt ”artbibliotek” som ska hjälpa användaren att identifiera över 9000 fåglar och däggdjur. 

Kikaren har en förstoring på 10 gånger och en objektivstorlek på 32 mm och har. Kikaren har också en inbyggd kamera som kan filma och ta bilder som kan delas med en smartphone via Swarovskis Outdoor app. Rekommenderat pris ligger på 48 400 kronor och kikaren finns tillgänglig ute i handeln hos utvalda återförsäljare. Mer information hittar man på www.swarovskioptik.com.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår