Nyhet Vapentidningen #8 2023

Vapenmonterad avståndsmätare med ballistiska lösningarVapenmonterad avståndsmätare med ballistiska lösningar

Vortex Impact 4000 är en skenmonterad laseravståndsmätare som förutom avstånd även ger användaren ballistisk- och väderdata för bland annat vind. Monteringen sker på ett picatinnyfäste ovanpå kikarsiktet som medger att användaren kan läsa av enheten även i anläggning.

Enheten har en inbyggd kompass samt sensorer för fuktighet, barometriskt tryck och temperatur, vilket i kombination med Vortex Wind Bearing Capture Mode, som använder den inbyggda kompassen för att fånga vindens riktning. Systemet har även en inbyggd Range Card Generator för att skapa och lagra upp till 10 separata kulbanetabeller för olika förinställda kalibrar. Det går även att programmera enheten efter ditt eget vapens prestanda. Man kan också koppla upp enheten till 

GeoBallistics App via Bluetooth och det medföljer en fjärrkontroll.

En mycket spännande produkt vi kommer att testa inom kort. Rekommenderat utpris är 27 995 kr. Svensk generalagent är www.nordik.se. Tillverkarens hemsida är www.vortexoptics.com.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår