Nyhet Vapentidningen #9 2022

Skogskockkniven Ember

Knivmakaren Steve Armstrong från Field & Steel och Bushcraftprofilerna Joe Price och Ida Olsson från I Skog och Mark har tillsammans designat och tagit fram en mycket intressant kniv speciellt anpassad för matlagning över öppen eld.

Annons:

Knivmodellen heter Ember, är tillverkad av 3 mm tjockt AEBL-stål och har en skålslipad dubbelegg och en fulltångekonstruktion. Det kompakta kockknivsinspirerade knivbladet kan nyttjas både vid förberedande av tändved och för hackande och beredande av matråvaror. 

Bladryggen är delvis skarp för skrapande aktiviteter, och längs bladryggen återfinns även praktiska urtag som hjälper till i hanteringen av heta kokkärl och deras lock. 

Kniven har som standard en Kydexslida och handtagets skollor är tillverkade av värmetålig G10, vilka erbjuds i olika färger. Kniven kostar 3480 kr. Läs mer om Kniven på fieldandsteel.co.uk och iskogochmark.com

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår