Nyhet Vapentidningen #9 2022

Omarbetad Benelli Montefeltro

Benelli har nyligen lanserat de första modellerna i den helt omarbetade versionen av sina hagelautomater Montefeltro, som nu har försetts med flera tekniska förbättringar och några smärre förändringar av utseendet.

Annons:

Förändringarna består bland annat i en större urfräsning vid laddporten samt i varbygelns utformning, för att göra det enklare att ladda vapnet. Även utkastarporten har gjorts större och har nu en lätt bakåtvinklad öppning. 

Boltreleasen för slutstycket och manöverhandtaget har växt i storlek och försetts med mönster för bättre friktion och grepp. Lådan är förberedd för montering av optik, och pipan har fått en aningen bredare spång och ett större fiberoptiskt korn. Montefeltro kommer att finnas både med trä- och syntetkolv. 

Både syntet- och träversionen har fått helt omarbetad kolvform baserad på skjutbarhet. Kolvlängden är 365 mm, båda modellerna kan levereras med piplängder på 61, 65, 70 och 76 cm och vikten är cirka 3 kg med 70 cm pipa. Vapnen levereras utan koffert i en nyutvecklad rostskyddande kartong helt utan plast. Det följer med ett kit med brickor för justering av drop och cast, fem choker, chokenyckel och en oljeflaska. Priset ligger på ungefär 22 800 kr för trävarianten och 19 600 kr för den syntetstockade modellen. Hemsidan är www.benelli.it och svensk generalagent är Sako Sverige som hittas på www.sakosverige.se.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår