Nyhet Vapentidningen #8 2022

Ruger LC Carbine

Det råder ingen brist på nya modeller från Ruger och ett av de senaste tillskotten är LC Carbine som är en halvautomatisk karbin i kaliber 5,7x28 mm.

Annons:

Patronen togs ursprungligen fram till FN:s kompakta kulsprutepistol P-90 som, vilken var framtagen som ett militärt självförsvarsvapen. Patronen har dock letat sig ut på den civila marknaden, bland annat som pistoler från Ruger och FN. LC Carbine kan sägas vara en utvecklig av konceptet och har många likheter med en pistol då magasinet bland annat sitter i kolven. LC Carbine har en 16.25” pipa och är försedd med en teleskopisk och samtidigt vikbar kolv. Vapnets underdel har tydliga likheter med Rugers egen pistol och magasinen är desamma och kapaciteten är antigen 10+1 eller 20+1 patroner.
Resten av vapnet kan liknas vid ett chassi med ett sidomonterat manöverhandtag och det finns även en picatinnyskena upptill och M-lok urtag på framstocken för montering av sikten och andra tillbehör. Vikten ligger på strax under 3 kg. Modellen ser onekligen ut att andas skjutglädje och vill man få mer information så finns denna på ruger.com och den svenska distributören är Sportec med hemsida www.sportec.se.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår