Nyhet Vapentidningen #8 2022

Det moderna jaktvapnet

Det är I alla fall det som firman Christensen Arms kallar sin senaste studsare som har förkortningen MHR, vilket står för Modern Hunting Rifle. Studsaren är byggd runt ett aluminiumchassi med V-bäddning för maximal precision, samtidigt som formgivningen ska ge intrycket av ett jaktvapen snarare än ett målskyttevapen.

Annons:

Konstruktionen är också framtagen för att ge ägaren ett modulärt vapen, med möjlighet till byte av delar som kolv och framstock. I grundutförande levereras studsaren med företagets egendesignade FFT (Flash Forged Technology) kolv och framstock, vilka kan anpassas efter både kroppsmått och skjutställning genom att man exempelvis kan byta ut greppytorna och den ställbara kolvkammen är tillverkad av kolfiber. 

I tidens anda är det nya stocksystemet framtaget för att ge minsta möjliga klimatavtryck under tillverkningen. Lådan är tillverkad med minimala toleranser och slutstycket är flutat och försett med en nitrid-finish.
Trycket kommer från TriggerTech och är naturligtvis ställbart. Tillverkaren garanterar träffbilder under 1 MOA. Kalibervalen inkluderar 6.5 Creedmoor, 6.5 PRC, och .308 Winchester. MHR levereras i olika finish, exempelvis som svart-anodiserad, i Desert Brown och i Tungsten Cerakote. Mer bilder och information om modellen hittar man på www.christensenarms.com.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår