Nyhet Vapentidningen #7 2022

Remington 700 Alpha 1

Efter din konkurs är nu Amerikas äldsta vapentillverkare tillbaka på riktigt. Detta firas med lanseringen av en helt ny modell kallad 700 Alpha 1. Konstruktionen baseras på Remingtons legendariska 700 modell, som har försetts med ett flertal moderniseringar.

Till att börja med har man uppgraderat stålkvaliteten i både mekanism och pipa och Remington har även tightat upp toleranserna mellan de olika delarna för bättre precision. 

Piporna är kallhamrade och flutade, samt försedda med 5R räffling. Man har även gett de flesta kalibrar en tvärare räffelstigning för att medge skytte med tyngre kulor och ökat på magasinets längd för att kunna hantera längre patroner. Slutstycket är flutat och tillverkat av ett stycke stål bak till tändstiftsmuttern och kan tas isär utan verktyg. 

Stocken är en högkvalitativ och styv syntetstock från AG, som har patas ihop med ett nytt ledat underbeslag i vad tillverkaren kallar ”Obendorf” stil och ett trycke tillverkat av Timney med flat avtryckare. 

Vill man veta mer om modellen kommer information finnas på www.remarms.com

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår