Nyhet Vapentidningen #6 2022

Victorinox 125 års jubileumskniv Replica 1897 Limited Edition

Världens första schweiziska armékniv uppfanns år 1897 av Victorinox grundaren Karl Elsner, en ikonisk produkt som i år firar 125 års jubileum. Detta uppmärksammar Victorinox genom att nu lansera jubileumskniven kallad Replica 1897. Kniven är näst intill identisk med originalet, sånär på att material och mekanik lutar sig mot tillverkarens nutida produktionstekniker.

Annons:

Kniven är 91 mm lång i stängt läge och dess skollor består av vulkaniserade fibrer, för att ge en varm träkänsla. Knivens sex verktyg är tillverkade av rostfritt stål. Replica 1897 tillverkas i en begränsad upplaga om 9 999 knivar och varje kniv är individuellt numrerade och levereras i en exklusiv box med tillhörande certifikat. I skrivande stund vet vi inte vad kniven kommer att kosta här hemma i Sverige. Men vi har sett prisexempel på både 500 Euro och 500 US-Dollar. Läs mer om kniven på victorinox.com.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår