Nyhet Vapentidningen #5 2022

Kikare med avståndsmätare

Steiner lanserar sin första takkantsprismahandkikare med laseravståndsmätare i form av Steiner Ranger LRF 10x42.

Avståndsmätaren har inklinometer som beräknar det horisontella avståndet utifrån vinkeln till målet, och anger detta värde i displayen tillsammans med det faktiska avståndet. Ljusstyrkan på displayen kan justeras i sex olika nivåer och det finns scan-mode i kikaren som aktiveras genom att man håller ned avståndsmätarknappen i tre sekunder.
Avståndsmätaren kan ställas in så den prioriterar antingen närmaste objekt eller det som är längst bort, och det finns även möjlighet att ställa in för mätning vid dåligt väder med hög luftfuktighet. 

Avståndsmätaren drivs av ett trevolts CR2-batteri som räcker till 2500 mätningar. Min/max mätområde är 25 respektive 1800 meter. Noggrannhet: ± 1,0 m upp till 300 m, ± 2,0 m upp till 600 m och ± 0.5 % över 600 m. Steiner lämnar 10 års garanti på optiken och 2 år på elektroniken. Vikten ligger på 1100 gram och cirkapris är 18 499 kronor. Hemsidan är www.steiner.de och svensk generalagent är Sako Sweden. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår