Nyhet Vapentidningen #3 2022

Förbättrad skjutsimulator

Det svenska företaget Gaim, som är ett dotterbolag till Aimpoint, presenterade för några år sedan en jaktsimulator med VR- teknologi för realistisk träning hemmavid.

Nu har man uppdaterat simulatorn och man erbjuder nu ett paket kallat GAIM compact som innehåller ett GAIM VR-gevär och flera olika jaktscenarion och sportskytteövningar med IPSC och Time challenge. Det följer även scenarion för älg- och björnjakt. 

Paketet innehåller även en tränings- och analysmodul kallad SimPro som gör det möjligt att i detalj analysera var träffen tog samt hur vapnet rört sig innan, under och efter skottet. Paketet behöver dock kompletteras med ett par VR-glasögon för att bli komplett. 

Vi testsköt simulatorn under mässan och blev minst sagt imponerade av den realistiska känslan och möjligheten till olika scenarion.

Priset ligger på 4 900 kronor för paketet, och vill man veta mer om vad som ingår och hur tekniken fungerar så kan man besöka hemsidan www.gaim.com

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår