Nyhet Vapentidningen #2 2022

Nya kikarsikten från Blaser

Blaser har lanserat en ny serie kikarsikten kallad B2 som bland annat är framtagna för att kombineras med termiska Clip-on enheter tack vare en kortare totallängd, nära 4 centimeter kortare än andra modeller på marknaden tillsammans med speciellt framtagna tillbehör i form av linsskydd med en urfasad yta som gör det möjligt att använda skydden även när en Clip- on är monterad.

Linsskydden kan även kombineras med en adapter anpassad antingen till skenmontage eller som kläms fast runt objektivet och styrs på rätt plats tack vare en klack på linsskydden. Serien innehåller i nuläget tre modeller med 6 gångers förstoringsväxel och 30 millimeters tub i form av B2 1-6x24 iC, B2 2-12x50 iC och storasyskonet B2 2.5-15x56 iC. 

Siktena har riktmedel i andra fokusplanet (SFP) och är även försedda med automatisk avstängning/upptändning av riktmedlet (IC) när linsskyddet fälls upp tack vare en inbyggd magnet. Det går även att montera en kulbanekompensator kallad QDC+ på B2 2-12x50 iC och B2 2.5-15x56 iC. Siktena har en ljustransmission 94 % under dagtid och 92 % under skymning. Linserna är även försedda med en hydrofobisk beläggning som ska förhindra att de immar igen. Priserna startar på cirka 17 500 kronor för den minsta modellen och strax under 22 000 kronor för den största modellen beroende på val av montagelösning. Tillverkarens hemsida är www.blaser.de och svensk generalagent är Blasergroup Sverige. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår