Nyhet Vapentidningen #8 2021

Kahles lanserar två termiska enheter

Även Kahles hoppar på det termiska tåget med två nya modeller för jägaren som vill ha en prisvärd termisk handenhet som är enkel att hantera.

HELIA TI 25 är modellen för den som vill söka av stora ytor och ha ett ha ett stort synfält om 26 m/100 m och HELIA TI 35 är mer anpassad för detaljstudier med ett synfält 19 m/100 m.Båda modellerna är framtagna för enkel hantering med ett minimum av knappar och bra ergonomi då de styrs enbart med hjälp av två knappar. Modellerna har tre färglägen White Hot, Black Hot, Red Only och en digital zoom på 1x, 2x och 4x som utgår från en optisk grundförstoring på 2.3 gånger för modell TI 35 och 1.7 gånger för modell TI 25. Båda enheterna har OLED display och använder sig av laddbara lithium-ion batterier som ska ge en drifttid på upp till 8 timmar. Det finns också en inbyggd ”tilt” funktion som gör att enheterna går ner i viloläge automatiskt för att spara batterier. Enheterna kommer att kunna köpas från december månad och rekommenderat pris i euro ligger på 2200 för TI 25 och 2500 för TI 35. Svensk generalagent är Swarovski Optik Nordic AB och tillverkarens hemsida är www.kahles.at.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår