Nyhet Vapentidningen #5 2021

Ny trio Tikka T3x

Tikka släpper tre nya studsarmodeller i form av T3x Varmint Hunter som har en kraftig vamintpipa och en valnötskolv med bredare framstock.

Modellen är framtagen främst för sittande och liggande skytte. Modellen kan fås med antingen en blånerad eller rostfri pipa på 60 c centimeter. Bössan kan fås med gängad pipa med 18x1 gänga som tillval. 

Nästa bössa ärt T3x Roughtec Ember som i grunden är en T3x Lite med Roughtecbehandlad kolv för säkrare grepp. Kolvens har en svart-orange ytbehandling som skiftar i karaktär beroende på ljuset. Pipan är mellangrov och flutad och kan fås i anrtingen blånerat eller rostfritt utförande. Slutstycket är flutat med förstorad slutstyckknopp och en mynningsbroms följer med som standard.

Sist ut är T3x Super Varmint som nu har uppdaterats genom att kolven har fått grön roughtec behandling med svart spindelnästmönster. Kolven har en justerbar kolvkam, dubbla mellanläggsbrickor för anpassning av kolvlängden. Pipan och lådan har också fått en tungstensfärgad Cerkotebehanling. Pipan är försedd med en 5/8x24 gänga som standard. Slutstycket är flutat med förstorad slutstyckknopp. Som standard medföljer också en fabriksmonterad picatinnyskena och femskottsmagasin. 

Prislappen är för T3x Varmint Hunter cirka 17 999 kronor och för T3x Roughtec Ember cirka 18 799 kronor och för T3x Super Varmint landar prislappen på cirka 23 499 kronor. 

Generalagent är Sako Sverige med hemsida www.sakosverige.se och tillverkarens hemsida är www.tikka.fi.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår