D'Arcy Echols

Perfekt matning

D'Arcy Echols studsare testar vi i nummer 2-2013. Echols är mycket noggrann med matningen och att allt ska vara perfekt.

Det var också vår slutsats efter testen. Matningen är perfekt, helt galet bra. Kolla videon så förstår ni lite vad jag menar. Bössan i filmen är den .458 Lott vi testade i tidningen.


Färgstarkt från Eagle

Vem säger att pistolgrepp måste tillverkas i gråsvart gummi eller valnöt? För den som önskar att tillsätta lite mer färg till sin pistol eller revolver har utmärkt möjligheter till detta genom att titta närmare på grepp från företaget Eagle-grips.


Hogdon

Mindre mantling med nytt krut

Det anrika företaget Hogdon har tagit fram ett nytt krut som enligt uppgift skall minimera mantelbeläggningen i pipan.


Anschütz

Rakrepeter i 17 HMR

Anschütz tillhör en av de populärare tillverkarna av skidskyttegevär och nu flyttar man även över tekniken till jaktvapen. 


Beretta

Dubbelpipigt

Beretta 486 Parallelo är det senaste tillskottet i Berettas modellsortiment. Den nya sida-vid-sidan hamnar i en egen klass snäppet ovanför modell 471 Silver Hawk. 


Blaser

Snyggaste jaktvideon!


Chipappa

Tre gånger tolv

Italienska Chipappa vilar inte på hanen och visade upp en ny hagel-drilling i kaliber 12 som onekligen kommer väcka uppmärksamhet om den tas med ut på jakt. Trots tre pipor kändes vapnet förvånansvärt välbalanserat och kommer garanterat att leverera ett blytungt budskap om samtliga pipor laddas.
Modellen kallas Triple-crown och är för närvarande avsedd enbart för den amerikanska marknaden. Bilder och ytterligare information finns på. chiappafirearms.com


Hornady

Ny laddmanual

Hornady släpper en ny laddmanual som är nummer 9 i ordningen. Manualen innehåller data för Hornadys senaste kulor som NTX, GMX and FTX. Man presenterar även ladd-data för nya kalibrar som .17 Hornet, .327 Federal, .356 Winchester, 5.56 NATO, .416 Barrett and .505 Gibbs och utökade data för .223 Rem, .300 Whisper, .308 Win, .25-06. Mer information finns på .hornady.com


Zeiss

Ytterligare en växel

Zeiss lanserar en ny serie sikten under namnet Conquest HD5. Siktena har 5 gångers förstoringsväxel och kommer initialt att säljas på den amerikanska marknaden, men det är inte omöjligt att siktena letar sig över till Europa framöver. 


Winchester

Se vart du skjuter

Att bomma är aldrig roligt. För att se var skottet avlossades har Winchester tagit fram en ny typ av förladdning i svart och orange som gör det möjligt att se var hagelsvärmen ligger. Ammunitionen är framtagen för övning och kallas Winchester AA Tracker. Laddas med antingen US no 7 eller 8. Mer information finns på winchester.com.


Norma

Satsar i USA

Norma satsar just nu stort på den amerikanska marknaden med en ny sälj- och logistikorganisation. Man har också tagit fram en ny serie patroner specifikt anpassade för amerikanskt vilt. Serien kallas American PH har i flera fall den välkända oryxkulan och delas in i small game, medium game och large game.


.17HMR och .17 Winchester Super Mag

Kantantänd magnum

En av de stora nyheterna på årets mässa var lanseringen av Winchesters nya "laserstråle" .17 WSM, eller Winchester Super Magnum.


Schmidt und Bender

Högförstorande

För långhållsspecialisten fanns det flera smaskiga nyheter i Schmidt und Benders monter. I den redan välsorterade PM-serien kommer det ett tillskott i form av ett sikte med 9 gångers förstoringsväxel och ett förstoringsintervall mellan 3-27 gånger försett med ett 56 millimeters objektiv.


RCBS

Blanka hylsor i rätt längd


Savage

Småvilt och syntet från Savage

Savage har tagit fram en ny småviltsstudsare kallad B.Mag. Modellen ligger i det lägre prissegmentet och är en av de första vapnen som kamras för den nya .17 WSM från Winchester.


Meddelande

Laddar meddelande...