Långhåll i vind

Vi besökte Thomas Haugland på en fantastisk skjutplats i nordvästra Norge. Förutom vidunderlig natur, hade skjutbanan allt i form av väder och vind. Även om Thomas metodik är enkel och tydlig avslöjades mina brister direkt av den varierande vinden och av att vädret gjorde det både svårta att mäta ut avståndet och att se målet ordentligt.


Jaktmatch .308 winchester

Norma återkallar

SÄKERHETSMEDDELANDE ANGÅENDE 308 WIN JAKTMATCH, art.nr 20176220


Långhållsskytte

Thomas Haugland


Mossberg

Så här kul är det!

Nästa gång du skjuter ett vilt: Visa glädjen. På riktigt. Släpp ut den. Så här. Vi vet ändå att du känner det inombords.


Aimpoint

Smidigt fäste

Aimpoint har alltid en stor och mycket välbesökt monter och den största nyheten i år var faktiskt ett fäste man utvecklat tillsammans med Blaser.


D'Arcy Echols

Perfekt matning

D'Arcy Echols studsare testar vi i nummer 2-2013. Echols är mycket noggrann med matningen och att allt ska vara perfekt.

Det var också vår slutsats efter testen. Matningen är perfekt, helt galet bra. Kolla videon så förstår ni lite vad jag menar. Bössan i filmen är den .458 Lott vi testade i tidningen.


Blaser

Snyggaste jaktvideon!


Chipappa

Tre gånger tolv

Italienska Chipappa vilar inte på hanen och visade upp en ny hagel-drilling i kaliber 12 som onekligen kommer väcka uppmärksamhet om den tas med ut på jakt. Trots tre pipor kändes vapnet förvånansvärt välbalanserat och kommer garanterat att leverera ett blytungt budskap om samtliga pipor laddas.
Modellen kallas Triple-crown och är för närvarande avsedd enbart för den amerikanska marknaden. Bilder och ytterligare information finns på. chiappafirearms.com


Hornady

Ny laddmanual

Hornady släpper en ny laddmanual som är nummer 9 i ordningen. Manualen innehåller data för Hornadys senaste kulor som NTX, GMX and FTX. Man presenterar även ladd-data för nya kalibrar som .17 Hornet, .327 Federal, .356 Winchester, 5.56 NATO, .416 Barrett and .505 Gibbs och utökade data för .223 Rem, .300 Whisper, .308 Win, .25-06. Mer information finns på .hornady.com


Zeiss

Ytterligare en växel

Zeiss lanserar en ny serie sikten under namnet Conquest HD5. Siktena har 5 gångers förstoringsväxel och kommer initialt att säljas på den amerikanska marknaden, men det är inte omöjligt att siktena letar sig över till Europa framöver. 


Winchester

Se vart du skjuter

Att bomma är aldrig roligt. För att se var skottet avlossades har Winchester tagit fram en ny typ av förladdning i svart och orange som gör det möjligt att se var hagelsvärmen ligger. Ammunitionen är framtagen för övning och kallas Winchester AA Tracker. Laddas med antingen US no 7 eller 8. Mer information finns på winchester.com.


Norma

Satsar i USA

Norma satsar just nu stort på den amerikanska marknaden med en ny sälj- och logistikorganisation. Man har också tagit fram en ny serie patroner specifikt anpassade för amerikanskt vilt. Serien kallas American PH har i flera fall den välkända oryxkulan och delas in i small game, medium game och large game.


.17HMR och .17 Winchester Super Mag

Kantantänd magnum

En av de stora nyheterna på årets mässa var lanseringen av Winchesters nya "laserstråle" .17 WSM, eller Winchester Super Magnum.


Schmidt und Bender

Högförstorande

För långhållsspecialisten fanns det flera smaskiga nyheter i Schmidt und Benders monter. I den redan välsorterade PM-serien kommer det ett tillskott i form av ett sikte med 9 gångers förstoringsväxel och ett förstoringsintervall mellan 3-27 gånger försett med ett 56 millimeters objektiv.


RCBS

Blanka hylsor i rätt längd


Meddelande

Laddar meddelande...