MINITEST

Browning Maral


80-årsjubileum

Meopta spårar sina rötter ända till 1933, när företaget Optikotechna grundades i Prerov, Tjeckoslovakien. Ursprungligen tillverkade man optiska linser, men man expanderade snabbt sortimentet till att omfatta förstoringsapparater, kikare, kameror, projektorer och kikarsikten.

Nu är företaget helt privatägt sedan en tjeckisk familj boende i USA med tiden kommit att köpa upp hela företaget.

Meopta har två stora nyheter och det är en drevjaktskikare MeoStar R2 1-6x24 RD med 6x-förstoringsväxel och en "Ballistic Hunting Turret" (BHT) som man själv kan montera på alla MeoStar-kikarsikten.

Mer information finns på: meopta.com


Lyxkolvkam

Franska Alexandre Mareuil tillverkar en mängd tillbehör för jägaren i mycket fint läder och det senaste tillägget bland tillbehören är en kolvkamshöjare som inte skämmer någon studsare. Konstruktionen såg stabil ut och hantverket höll mycket hög klass.


Sauer 202

Praktisk detalj

En uppspännartangent till Sauer 202 är säkert något många drömt om med tanke på studsarens egna säkringskonstruktion. Bot finns hos Manfred Alberts GmbH: www.manfred-alberts.de


Engelsk 98

Mayfair Engineering har varit i den engelska branschen sedan 20 år men levt ett tillbakadraget liv och levererat baskyler, lås och tekniska lösningar till inhemska tillverkare. Nu har man tagit steget ut i rampljuset och man gör det med en 98-mekanism och matchande underbeslag i tre storlekar. Ett intressant alternativ för dem som går i byggartankar.

Mer information finns på: www.mayfairengineering.com


Beretta

Dubbelpipigt

Beretta 486 Parallelo är det senaste tillskottet i Berettas modellsortiment. Den nya sida-vid-sidan hamnar i en egen klass snäppet ovanför modell 471 Silver Hawk. 


Remington

Budgetmodell 783

Nyheterna från the "Big Green" var inte så talrika detta år, men en av produkterna kommer säkert att leta sig över till Sverige och det är budgetstudsaren Remington 783.


Meddelande

Laddar meddelande...