Zeiss

Ytterligare en växel

Zeiss lanserar en ny serie sikten under namnet Conquest HD5. Siktena har 5 gångers förstoringsväxel och kommer initialt att säljas på den amerikanska marknaden, men det är inte omöjligt att siktena letar sig över till Europa framöver. 

Siktena har entumstub och låsbara justerrattar med MOA-klick. I serien finns modellerna 2-10x42, 3-15x42 och 5-25x50. Linserna har Zeiss T coating och har även lotu-tec beläggning för att minimera påverkan av smuts och vatten. Som riktmedel erbjuds en uppdaterad Rapid Z variant eller Zeiss vanliga Z-plex. Riktmedlen ligger i det andra bildplanet och är således icke medförstorande.

Förutom den nya Conquestserien fick vi även klämma lite på ett sikte från Zeiss militära avdelning Hensoldt. Siktet har 8-gångers förstoringsväxel och erbjuder därför möjligheten att välja mellan 3,5-27 gångers förstoring.

Objektivdiametern ligger på56 mmoch siktet är naturligtvis försett med utanpåliggande justerrattar med milklick, justerbar parallax och steglös belysning, allt utformat efter militära krav på hållfasthet. Modellen ger onekligen mersmak även om prislappen kommer att ligga nära 40 000 kronor.

Om siktet kommer att säljas civilt i Sverige är än så länge oklart, men vi kanske kan hoppas på att den stora förstoringsväxeln även kommer på Zeiss civila produkter framöver.

Ytterligare information går att finna på .sportsoptics.zeiss.com

 


Artikelflöde

Nyhet: Kahles Helia RF

Ny handkikare med avståndsmätare

Kahles lät meddela att de har en ny handkikare med inbyggd avståndsmätare, deras Helia RF.


Ny lagstiftning

Kommissionska komplikationer

EU-kommissionen har fått i uppdrag från ministerrådet att bereda ett förslag om EU:s vapendirektiv. Resultatet kan utradera delar av det legala vapenägandet i Sverige och resten av Europa.

https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10418


Intervju

Richard Purdey


FX Impact


TEST BENELLI 828U

Benellis första

Nya Benelli 828U har mycket nytt att erbjuda i hårdvaruväg, men funktion och skjutegenskaper känns bekanta och trygga.

Av Lars Hanaeus i VT 4-2015


Ammunitionsåterkallning


Aimpoint i respektvärd ålder

Aimpoint micro T2 på IWAmässan Nurnberg 2015!


Långhåll i vind

Vi besökte Thomas Haugland på en fantastisk skjutplats i nordvästra Norge. Förutom vidunderlig natur, hade skjutbanan allt i form av väder och vind. Även om Thomas metodik är enkel och tydlig avslöjades mina brister direkt av den varierande vinden och av att vädret gjorde det både svårta att mäta ut avståndet och att se målet ordentligt.


Test MDT LSS (Light Sniper System)


SNABBTITT Sauer 404

Helt ny och uppdaterad Sauer 404 i nummer 2.2015.


Spåra åldern på din Rigby!


The most luxurious Range Rover ever created


486 by Marc Newson

Nyskapande design


Jaktmatch .308 winchester

Norma återkallar

SÄKERHETSMEDDELANDE ANGÅENDE 308 WIN JAKTMATCH, art.nr 20176220


Specialbygge

Johann Fanzoj

Johann Fanzoj bygger en specialstudsare som är en homage till svunna tiders elefantjägare. Projektet har tagit tre år och det syns verkligen. Gå till presentationssidan här.


Meddelande

Laddar meddelande...