Långhåll i vind

Vi besökte Thomas Haugland på en fantastisk skjutplats i nordvästra Norge. Förutom vidunderlig natur, hade skjutbanan allt i form av väder och vind. Även om Thomas metodik är enkel och tydlig avslöjades mina brister direkt av den varierande vinden och av att vädret gjorde det både svårta att mäta ut avståndet och att se målet ordentligt.


Rigby & Mauser

Samarbetar igen

Det är över 100 år sedan Rigby skapade sin klassiska studsare kamrad för .416 Rigby - ett faktum som inte hade varit möjligt utan tillgång till Mausers långa magnumlådor. Nu samarbetar man åter med Mauser och det nya projektat ser mycket spännande ut, klicka på länken och håll er uppdaterade!

http://www.johnrigbyandco.com/the-big-game.html


Aimpoint

Smidigt fäste

Aimpoint har alltid en stor och mycket välbesökt monter och den största nyheten i år var faktiskt ett fäste man utvecklat tillsammans med Blaser.


D'Arcy Echols

Perfekt matning

D'Arcy Echols studsare testar vi i nummer 2-2013. Echols är mycket noggrann med matningen och att allt ska vara perfekt.

Det var också vår slutsats efter testen. Matningen är perfekt, helt galet bra. Kolla videon så förstår ni lite vad jag menar. Bössan i filmen är den .458 Lott vi testade i tidningen.


Hogdon

Mindre mantling med nytt krut

Det anrika företaget Hogdon har tagit fram ett nytt krut som enligt uppgift skall minimera mantelbeläggningen i pipan.


Anschütz

Rakrepeter i 17 HMR

Anschütz tillhör en av de populärare tillverkarna av skidskyttegevär och nu flyttar man även över tekniken till jaktvapen. 


Blaser

Snyggaste jaktvideon!


Meddelande

Laddar meddelande...